Prag info

Prag har et rigtig godt udbygget offentligt transportsystem. Systemet er et perfekt miks af busser, sporvogne og metro. Selv om der er tale om en by med 1,5 million indbyggere, kan man på under en time, nå fra den ene ende af byen til den anden. Som turist får man dog slet ikke brug for at rejse så langt, idet de fleste attraktioner findes i bymidten.

HUSK
at købe billet på forhånd - ved manglende køb får man en temmelig stor bøde. Ved påstigning findes der små gule automater, hvor man selv skal stemple ens billet, før den er gyldig.

Metro
Prag har 3 metro linjer, som er simpelt bygget op og letgenkendelige grundet at hver linje har hver sin farve. Man lærer derfor hurtigt at finde rundt i systemet. Ved alle stationer kan man nemt komme videre rundt i byen, med sporvogne og busser. Stiger man på en linje, vil man i centrum kunne skifte til en af de andre linjer. Skiftestationerne hedder Museum, Müstek og Hlavni Nadrzi. Husk at stemple jeres billet i den gule automat, som står ved nedgangen til metro sporet.

Bus
Busserne har i modsætning til i mange andre lande, deres eget spor, så selv om man er midt i myldretiden forekommer forsinkelser sjældent. Husk at stemple jeres billet, når i stiger på bussen, i en af de gule automater.

Sporvogn
Sporvognsnettet i Prag er meget udbygget og uhyre effektivt. Sporvognene holder ikke i trafikkøer og de kører uhyre rettidigt. Samtidig er der en helt speciel hygge, ved at køre i sporvognene af ældre dato. Husk altid at påstemple jeres billet i en af de gule automater inde i sporvognen.

Taxa
Taxaer findes overalt i byen og her skal man være lidt mere på vagt, idet der er stor forskel på selskaberne. Nogle kører uden taxameter og andre med. Vi anbefaler altid et selskab ved navn AAA. De har igennem mange år, været det mest pålidelige selskab i byen og de har i de sidste par år også kraftigt moderniseret deres vognpark. Hold jer fra pirat taxaer.

Se priser og anden information under rejsehåndbog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bestemmelser
Transfer Prag
Guideservice
Praktisk info
Rejsen til Prag
Transport i Prag
Rejsehåndbog Prag
Seværdigheder i Prag
Restauranter Prag
Kontakt Hotelprag.dk
Jeresferie.dk - Tlf. +45 32 17 73 44 - info@jeresferie.dk